Investigació Aplicada en Malalties Respiratòries

Equip de recerca

Tornar

Patrícia Fernández

Infermera de Recerca
pfernan2(ELIMINAR)@clinic.ub.es

Publications at PubMed

Diplomada en Infermeria i llicenciada en Antropologia per la Universitat de Barcelona ha realitzat el Màster en Salut Pública per la UPF i participa com a study coordinator en dos projectes europeus que es porten a terme al Consorci d’Atenció Primària de Salut Eixample (CAPSE) vinculat a l’Hospital Clínic. Un d’ells és el GRACE: Genomics to combat Resistance against Antibiotics in community acquired LTRI in Europe, concretament participa en els worpackages 9 i 10 (WP9 i WP10). L’altre és el CHAMP: Changing Behaviour of health care professionals and general public towards a more prudent use of anti-microbial agents, en el que participa en els WP2 i WP4.

La seva feina implica tasques administratives, clíniques i de laboratori. Com a infermera de recerca  i study coordinator desenvolupa un paper crucial de nexe entre les diferents parts implicades als estudis. Visita els pacients GRACE i fa el seguiment de les seves proves diagnòstiques, mentre que, per l’estudi qualitatiu CHAMP, realitza entrevistes als professionals, als pacients i als experts. També participa en l’elaboració dels protocols pels comitès ètics i bolca els CRF i la resta d’informació recopilada a les webs dels projectes. En paral·lel, participa en l’estudi i el desenvolupament d’una eina de decisió compartida en el tractament del risc cardiovascular a l’Atenció Primària: l’estudi PLEGATS, combinant-ho amb la tasca de advisor a la revista Health Policy Monitor de l’editorial Bertelsmann (www.hpm.org) per qui emet informes quadrimestrals sobre aspectes innovadors del sistema sanitari espanyol.

Una infermera de recerca ocupa un rol indispensable en un equip d'investigació. És una figura que ofereix un servei transversal en el qual es recolzen projectes importants per l’equip. Al ser el nexe entre els principals responsables d’un estudi ha de tenir habilitats comunicatives i una gran capacitat d’organització.Fernández

Es study coordinator del GRACE i el CHAMP, dos projectes europeus que es porten a terme al Consorci d’Atenció Primària de Salut Eixample (CAPSE)

Línies en les que participa